75 éves a Tisza Cipőgyár II. – A nemzetközi hírnév megalapozása

2014-ben 75 éves a méltán világhírű Tisza Cipőgyár. A 2000-es évektől a töretlenül működő és termelő Tisza Cipőgyár a Tisza Cipő Group oszlopos és névadó tagjává vált. A Tisza Cipő Group számos országban jelenlévő vállalatcsoporttá nőtte ki magát. Tagjai révén a Tisza Cipő Group több ágazatban is tevékenykedik, ezek között megtalálható a cipőgyártás, munkaerő-kölcsönzés, munkaerő-közvetítés valamint a diákmunka is.

De ne szaladjunk ennyire előre az időben.

A 75 éves Tisza Cipőgyár történeti áttekintésben az első részben a Tisza Cipőgyár Nemzeti Vállalat név megjelenéséig jutottunk. A történet folytatása innen következik:

A névváltozással végre megjelent a később legendássá váló Tisza név. A nemzetközi hírnév kialakulására azonban még várni kellett néhány évet. Az 1950-es, 60-as években a martfűi Tisza Cipőgyár legfőbb feladata a hazai igények és az állami megrendelések kiszolgálása volt. Az akkor még gyermekcipőben járó export csak a KGST országokra korlátozódott. Ezekben az évtizedekben a legnagyobb megrendelőnek a Honvédség, a Belügyminisztérium (ezen keresztül a Rendőrség) valamint a Munkásőrség számított.  Az alapítási év – 1939 – után a következő jelentős fordulópont a Tisza Cipőgyár életében 1970 decemberében következett el. Ekkor a Tisza Cipő benyújtotta új logójának engedélyezési kérelmét. Ez lett a mindenki által ismert “T” logó, amelyet a hatósági engedélyezést követően 1971 elejétől használt a Tisza Cipőgyár. Az 1970-es években kezdődött meg a hamar népszerűvé váló sportcipők gyártása, melyek gyorsan a fiatalság kedvenceivé váltak. A Tisza Cipőgyár sportcipők iránti elkötelezettsége rövid időn belül igazolta a hozzá fűzött reményeket.  Már 1971 májusától az NSZK-beli Adidas cipőgyár a martfűi Tisza Cipőgyárral állíttatta elő a La Paz modellnevű futballcipőit, melyeket számos országban forgalmazott a megrendelő Adidas.

Tisza Cipőgyár - munkavédelmi webshop        

 

                  

 

75 éves a Tisza Cipőgyár I. - Kezdetek

Készítette: OpenCart Magyarország
Tisza Cipő Áruház © 2021